Rijlessen volgen, tips voor een goede rijschool in Den Haag

Tegenwoordig is het voor jongeren al eerder mogelijk om een rijbewijs te halen. Je mag nu vanaf je 17e al lessen gaan volgen bij een rijschool. In welke regio je ook woont, het is altijd lastig om een goede rijschool te vinden.

Er zijn er namelijk zoveel! Vooral in Den Haag is er de laatste tijd een wildgroei aan nieuwe rijscholen ontstaan. Helemaal niets mis mee een beetje concurrentie onder de rijscholen, maar sommige hebben niet bepaalde ethische manieren om klanten te vinden.

Waar moet ik op letten?

stuurNatuurlijk is een rijschool en een instructeur heel erg persoonlijk. Als je neefje een goedkope rijschool in Utrecht heeft gevonden, wil dat niet zeggen dat het voor jou ook een goede rijschool is.

Waarom niet? Dat zal ik je uitleggen. Een rijschool uit Den Haag is vaak gekoppeld aan een instructeur. Veel instructeurs werken voor zichzelf. Je krijgt dus vrijwel altijd dezelfde instructeur als je gaat lessen. Je neefje heeft wellicht een goede klik met hem, maar dat wil niet zeggen dat jij dat ook hebt. En die klik met je instructeur, helpt je om beter te leren. Ga maar na: als jij iemand aardig vindt, dan neem je eerder iets van hem of haar aan. Of niet soms?

Pas dus op

Pas er dus voor op dat je je niet te veel laat lijden door andere mensen. Daarnaast is het belangrijk om altijd even een proefles te nemen. In veel gevallen is dit gratis. Maar het kan altijd dat er kosten aan verbonden zitten. Vraag jezelf dan af: waarom zou ik betalen als er nog zoveel andere rijschool in de regio Utrecht te vinden zijn die wel een gratis les aanbieden? In zo’n gratis les is het vaak vrij eenvoudig om te bepalen of er een klik is. Daarnaast kun je kijken of de auto iets voor je is, en een beetje doorvragen aan de instructeur.