Een pakket afsluiten of losse rijlessen nemen in Utrecht?

rijlessenHet moment is daar! Je hebt geld gespaard en kunt eindelijk het proces gaan beginnen om je rijbewijs te gaan halen. Misschien ben je zelfs wel een bofkont en krijg je het rijbewijs van je ouders. De eerste stap is natuurlijk een goede rijschool in regio Utrecht te vinden.

Daar is in ieder geval voldoende keuze voor. Veel rijscholen bieden een proefles aan. Dat is zeker aan te raden, zo leer je namelijk de rijschool, instructeur en de auto (ook niet onbelangrijk) goed kennen. Als je eenmaal de keuze gemaakt hebt, moet je bepalen of je losse rijlessen wilt of een pakket wilt afsluiten. Een goede tips is om bijvoorbeeld bij We Teach Fast Rijschool Utrecht een proefles te nemen. De reviews zijn lovend!

Een pakket is vrijwel altijd voordeliger

Losse rijlessen zijn in de meeste gevallen een stuk duurder dan wanneer je in 1 keer een pakket inkoopt. Het grote verschil zit hem in het bedrag dat je direct moet betalen. Dat heeft wat uitleg nodig: wanneer je losse rijlessen neemt, dan betaal je iedere keer het bedrag achteraf na de rijlessen. Kies je voor een pakket, dan betaal je op voorhand het complete bedrag voor het aantal lessen + een keer afrijden.

Je bent bij een pakket dus voordeliger uit per les, maar moet wel alles in 1 keer betalen. Als je hebt gespaard of de rijlessen in Utrecht van je ouders krijgt, dan is een pakket eigenlijk altijd voordeliger. Heb je het complete bedrag nog niet beschikbaar, dan kun je beter losse lessen nemen (alhoewel je dan op het einde wel duurder uit bent) of nog even wachten totdat je het volledige pakket kunt aanschaffen.

Dubbele rijlessen inplannen

Als je snel wilt leren om zelfstandig achter het stuur van een auto te zitten, dan is het meestal aan te raden om dubbele lesuren in te plannen. Dit geeft je de mogelijkheid om tijdens de rijlessen eens wat verder weg te gaan met de auto, dit is goed voor je ontwikkeling. Dit kan tevens het gemiddeld aantal rijlessen sterk verminderen. Als je net begint met het volgen van rijlessen, dan heb je meestal nog even tijd nodig om op te warmen. Met een dubbel lesuur heb je na deze periode nog lang de tijd om veel te leren achter het stuur. Als je de mogelijkheid hebt, is het absoluut aan te raden om zoveel mogelijk dubbele lesuren in te plannen.