Contracten snel op de plek van bestemming met een koerier

Ondernemers of managers hebben met enige regelmaat te maken met documenten of contracten die erg belangrijk zijn voor het bedrijf. Deze moeten met de grootste zorg behandeld worden. Soms moet een dergelijk contract in papieren vorm zo snel mogelijk bij een klant of een andere locatie van het bedrijf bezorgd worden.

De reguliere post duurt dan te lang en het moet persoonlijk worden afgeleverd. Vaak wordt er in deze gevallen gekeken naar de diensten van een koerier. Een bedrijf dat zich specialiseert in het spoedig bezorgen van belangrijke pakketten, zoals de documenten waar we het eerder over hadden dus.

Pakket verzenden anders dan brief versturen

verzendenDit werkt in de regel net iets anders dan een brief of pakket verzenden op de reguliere manier. Daar moet het stuk vaak worden afgeleverd op een bepaalde locatie. Bij een koerier is het vaak andersom. De koerier komt het poststuk eerst ophalen op de locatie (dat kan overigens ook een andere locatie zijn) en vertrekt vervolgens direct naar de plek van bestemming, zonder tussenstop. Zo kan het stuk snel en gemakkelijk worden afgeleverd op de plek van bestemming bij de gene voor wie het bedoeld is. Er is dan vaak legitimatie nodig zodat er kan worden verzekerd dat deze persoon ook is wie hij zegt te zijn. Nadat het pakket met succes verzonden is, zal de koerier weer terugkeren. De kosten worden meestal op basis van nacalculatie berekend. Moet een pakket buiten bepaalde standaard uren bezorgd worden, bijvoorbeeld in het weekend of in de avond dan gelden er vaak andere (hogere) tarieven.

Lokaal met spoed verzenden

Sommige bedrijven hebben echter ook te maken met stukken die regelmatig lokaal afgeleverd moeten worden. De koeriersdiensten hebben voor de lokale regio vaak meerdere routes die regelmatig gereden worden, de kosten kunnen dan vaak lager zijn. Het is zeker prettig om met een dergelijke koeriersdienst samen te werken als er regelmatig pakketten bezorgd moeten worden. U heeft dan een vaste partner waar u op kunt rekenen.